Over A Beach

Bij beachvolleybal denken de meeste mensen aan het strand bij de zee. Echter is de beachvolleybal sport zo populair geworden dat het ook in het binnenland beoefend kan worden.

A Beach is de beachvolleybal organisator in Arnhem. Valkenhuizen is de thuishaven en hier heeft    A Beach 8 velden: 4 vaste en 4 mobiele beachvelden. De afgelopen jaren hebben zich steeds tussen de 100 en 150 beachvolleyballers ingeschreven voor de beachvolleybal toernooientrainingen en/of competitie.

Historie van beachvolleybal

Beachvolleybal is onstaan rond 1920 in Zuid-Californie alwaar het nog een spelletje van zes tegen zes was met een laag net. Het was een spel dat bij de vrije levensstijl van de Californians goed paste. De onderhandse pass was onbekend en er werd niet gesmashed.Zo kon je uren spelen in de zon. 

In 1947 was het eerste 2x2 toernooi en in 1948 was de prijs een kratje Pepsi. In de jaren 50 en 60 werd de sport meer ontwikkeld naar het spel zoals we het nu kennen. In 1976 op het State Beach in Pacific Palissades werd het eerste prijzen toernooi gehouden: 5000,00 Usd was de 1e prijs. Maar daar bleef het niet bij, want als je zo goed bent als Sinjin Smith en Randy Stoklos kunt je ook miljonair worden met beachvolleybal. Zij waren 13 jaar op rij de sterkste van het veld.

Spelregels  

De spelregels worden vastgesteld en gepubliceerd door de NEVOBO:

Spelregels Beachvolleybal 2017 (versie mei 2017)
Veranderingen spelregels beach per 2017 (versie maart 2107)
Handleiding en Instructie Arbitrage - Beachvolleybal

De spelregels voor de jeugd zijn praktisch hetzelfde als voor de senioren, wel zijn er regels voor het Jeugd Beachvollebal circuit (JBC), deze hebben met name betrekking op leeftijdscategorien en nethoogtes.

Beach(volleybal) links

Op de links pagina staan links naar volleybal verenigingen in Arnhem en omgeving. Er staan ook links naar beachtoernooien en beachvolleybal vereningen en beachvolleybal winkels.

Social Media #ArnhemBeach