ABC - A Beach Competitie 2016

Vorig jaar was de ontknoping van de competitie al in de vorm van een king of the beach wedstrijd. Dit jaar gaan we het King of the Beach nog verder uitbreiden in de hele competitie. We werken nog hard aan een reserveringsysteem, zodat je vooraf een wedstrijd kunt inplannen. Het is en blijft hoe dan ook mogelijk om ter plekke uitdagingen aan te gaan met mede A beachers, mocht je nog niet ingeschreven hebben:

Schrijf je in en doe ook dit jaar mee met de A Beach Competitie op Valkenhuizen

Ben je al lid van A Beach, dan ben je voor twee tientjes de hele zomer erbij. Nog geen lid, dan ben je voor een tientje extra ook van de partij!

Competitie opzet king of the beach ladder

Bij king of the beach wordt er per ronde een minitoernooi gespeeld met vier spelers. Iedereen speelt een setje met iedereen, de drie setjes worden gespeeld op tijd (15 minuten). Diegene die over de drie sets de meeste punten haalt wint de ronde, diegene met de minste punten is laatste in de ronde.

De wedstrijden beginnen op dinsdag, woensdag en donderdag om 19:30 uur en gaan door tot ongeveer 21:45 uur, er kunnen dus per avond 3 rondes worden gespeeld, het opbouwen kan om 19 uur beginnen. Zorg er voor dat je op tijd aanwezig bent, zodat je samen voor de aanvang van de ronde de velden kunt opzetten en inspelen, de wedstrijden worden immers op tijd gespeeld.

Je kunt zelf kiezen of je met alleen heren, dames, of in een mix samenstelling speelt. Alle deelnemers worden in een gemengde ranking opgenomen. Op het einde van de competitie worden de beste vier dames en de beste vier heren uitgenodigd voor de finale ronde, waarna de prijzen worden verdeeld.

Afronding competitie en eindtoernooi

Op donderdag 18 augustus wordt de top vier in de ranking uitgenodigd op basis van de stand van 14 augustus. De inzet van de competitie is zodanig dat het voor iedereen leuk is om mee te doen, ongeacht of je in de race bent voor de eindronde.

Daarnaast organiseren we op 20 augustus het vermaarde eindtoernooi. Hierbij kun je nog een keer shinen op de velden van A Beach, voordat we weer met zijn allen in de zaal gaan voorbereiden op het volgende beachseizoen ;-)

Wil je er echt goed op staan dan loop je natuurlijk rond in de A Beach kledinglijn, check de website onder het kopje Merchandise, we zijn van plan om 6 juli een pasavond te organiseren, meer info via de website.

 /></p><h2>Hoe werkt de competitie precies (nerd alert)</h2><p>De Ranking wordt gespeeld volgens een variant op het laddersysteem, bij een individueel laddersysteem daag je een tegenstander uit, als de lager geplaatste de hoger geplaatste verslaat wisselen zij van plaats op de ladder. Als bijvoorbeeld de nummer 3 en de nummer 5 tegen elkaar spelen dan is de winnaar de nieuwe nummer 3, en de verliezer wordt of is de nummer vijf.</p><p>Bij beachvolleybal hebben we echter te maken met vier spelers, vandaar een kleine variatie. Alle vier de spelers nemen een plaats mee op de ranking, bijvoorbeeld 1,3,5 en 7. Vervolgens wordt de king of the beach ronde gespeeld. de nummer 1 van de ronde neemt dan de hoogste plaats, de nummer 2 van de ronde plaats 3 etc voor plaats 5 en 7. De ladder is dan weer opnieuw ingedeeld voor de volgende ronde.</p><p>Om te voorkomen dat spelers stoppen met spelen als ze eenmaal op plek 1 staan gaan we alle spelers die in een week niet spelen een plaatsje laten zakken. Zodoende wordt spelen beloond, maar is er geen man overboord als je een keer niet zou kunnen.</p><p>Dit jaar willen we het mogelijk gaan maken om vooraf wedstrijden te reserveren via de website. Zodoende kun je vooraf regelen om uitdagingen te plaatsen en om speeltijd te reserveren. We zijn dit nog aan het ontwikkelen en tot die tijd hebben we een ingenieus systeem met wasknijpers bedacht. Kom gerust langs en we leggen je ter plekke uit hoe het werkt. Je kunt alleen deelnemen aan de competitie als je in het weekend voor de competitieweek aangemeld via de website, anders heb je geen wasknijper.</p><p>Het is nadrukkelijk ook de bedoeling, dat er ter plekke potjes geregeld kunnen worden. In alle gevallen speel je voor de ranking, soms met mensen van je eigen niveau, soms in een gekke mix van hoog en laag, voor iedereen is het zaak om per setje zoveel mogelijk punten te halen. Het is daarom zaak niet alleen het beste uit jezelf maar ook uit je teamgenoot te halen. Veel succes, maar vooral plezier met de Competitie!</p><p>CU@ A Beach!</p></div></div></div></div></div><div class=

Categorieën

Social Media #ArnhemBeach