Eredivisie beachvolleyball Arnhem 2014

Jasper Bouter deed voor het eerst in zijn nog prille beachvolleybalcarrière mee aan een eredivisie toernooi. Zijn debuut in Arnhem, samen met partner Steven van de Velde, had niet beter kunnen verlopen. De 17-jarige Bouter mocht namelijk direct op het hoogste podium plaatsnemen.

Bouter deed nog niet eerder mee aan de eredivisie. Sterker nog, hij speelde ook nog nooit in de eerste divisie mee. Hij was zelf ook verrast met dit resultaat: ,, Aangezien dit pas mijn tweede beachvolleybaltoernooi was had ik nergens op gehoopt. Ik speelde met Steven, omdat we volgende week ook samen het WK onder de 23 jaar spelen in Polen. Maar ja, ik was wel verbaasd hoe goed het ging!''

Van de Velde vormt normaal gesproken een duo met Nummerdor, maar die kwam door zijn blessure niet in actie. Bouter, speler van Jeugd Oranje in de zaal, zal weer 'gewoon' gaan beachvolleyballen met andere jongens van Jeugd Oranje. ,, En als het lukt om met hen de eredivisie te halen, dan wil ik dat zeker doen natuurlijk!''

In de finale van de eredivisie won Bouter/ Van de Velde in drie sets van Oude Elferink/ Wigger. De derde plaats ging naar Keemink/ Vismans, die in twee sets van De Kogel/ Schuil won.

Bij de vrouwen ging de winst naar Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema. Het duo speelde een sterk toernooi en liet geen enkele set liggen in Arnhem. In de finale werd gewonnen van Van der Hoeven/ Smit. Jolien Sinnema en Lauri Luyken werden derde, ten koste van Driessen/ Meertens.

 /><img src=

Categorieën

Social Media #ArnhemBeach