A-Beach Beachcommissie

De Beachcommissie bestaat in 2019 uit Mark Schravesande, Maricke Hiddink, Stef Aerts, Rob Jansen, Fabian van Schevikhoven, Marlinde Booij en Carolien Nijhuis  De Beachcommissie bestaat al vanaf 2007 en is dus al ruim 10 jaar bezig met het organiseren van beachvolleybal in Arnhem. A-Beach is begonnen als samenwerking tussen drie arnhemse verenigingen, sinds de fusie tot Aetos in 2018 zijn wij onderdeel geworden van de nieuwe volleybalvereniging.  Ons doel: het beachvolleybal in Arnhem op de kaart zetten! Dat lukt ieder jaar beter, maar de Beachcommissie blijft werken aan verbeteringen. 

Wie helpt ons?

De commisie is goed georganiseerd maar kan altijd hulp gebruiken. Heb je interesse om structureel of bij gelegenheid te helpen, laat het ons weten via een mailtje naar info@abeach.nl! Met name trainers voor jeugd en senioren zijn bijzonder welkom.

Geschiedenis

De eerste brief aan de gemeente dateert uit 2007 waarin werd verzocht om een goede locatie voor nieuwe beachvolleybalvelden. In de jaren erna is er goed contact gehouden met de gemeente en met resultaat. De beachvolleybaltrainingen hebben in de eerste jaren op verschillende plekken plaats gevonden zoals bij Saxen Weimar en bij Thialf in het Spijkerkwartier. De velden bestonden toen vooral uit een bak gestort zand en een snel opgehangen net.Toen er uiteindelijk nieuwe beachvolleybalvelden werden aangelegd bij Valkenhuizen werd bij het uitgraven een oude granaat aangetroffen, en dan te bedenken dat er de jaren daarvoor heel wat is afgesport op die betreffende plek! 

Tegenwoordig wordt er gespeeld op officiële beachvolleybalvelden bij Valkenhuizen. De nieuwe locatie wordt aangeduid als A Beach en is de beachvolleybal hotspot van Arnhem (en omstreken).

in 2018 wordt er gewerkt aan een fusie van de Arnhemse volleybalverenigingen. A beach zal als commisie onderdak vinden bij de nieuwe vereniging. 

Het doel van de Beachcommissie is om beachvolleybal  voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken.

 

Social Media #ArnhemBeach