Beachvolleyballen in je eigen regio: De regio beach competie Zuid-Oost Gelderland!

Weet je dat er in de regio Zuid-Oost Gelderland steeds meer beachvolleyballocaties zijn te vinden? Om een lekker potje beachvolleybal te spelen hoef je dus echt niet meer af te reizen naar de kust! En nu kun je zelfs in jouw regio aan een echte beachvolleybalcompetitie meedoen. Lees snel verder wat de competitie inhoudt en hoe je meedoet. Als je dit alles een goed idee lijkt kun je je via deze link inschrijven.

 

Spelen op jouw niveau

Verschillende beachlocaties in de omgeving hebben de handen ineen geslagen en organiseren in mei en juni de eerste regionale beachcompetitie. Er wordt gespeeld op de beachlocaties in Arnhem, Bennekom, Oosterbeek, Duiven, Nijmegen en Zevenaar.

 

Het doel is zoveel mogelijk spelen, maar vooral: spelen op jouw niveau. De competitie bestaat uit vijf rondes. Iedere avond speel je vier sets in een poule. De winnaar promoveert, de verliezer degradeert. Op deze manier speelt iedereen zo snel mogelijk op zijn of haar eigen niveau.

 

De spelregels

Je speelt in een vast team van twee personen. Per team mag één invaller worden opgeroepen zonder dat dit gevolgen heeft voor de ranking. Je speelt in een poule van vier teams twee sets per wedstrijd, of in een poule van vijf een set per wedstrijd. De winnaar van de poule speelt de volgende ronde een poule hoger; de verliezer speelt een niveau lager. Lukt het onverhoopt niet om op basis van deze regels een team op de been te brengen probeer dan alsnog te spelen, speelplezier gaat voor spelregels. Wij streven ernaar de flexibiliteit met de regels aan te passen op het spelniveau.

 

Data waarop wordt gespeeld

De wedstrijden vinden plaats op de volgende vrijdagavonden:

·        10 mei: Nijmegen

·        17 mei: Dames en mix  in Zevenaar, heren in Arnhem

·        24 mei

·        7 juni

·        28 juni

 

De eerste wedstrijden per avond beginnen om 19.30 uur. Dit is een aanvangstijd in "beachsferen", dit betekent dat de eerste wedstrijden gespeeld kunnen worden en de velden klaar staan. Als er iemand een keer later is, dan beginnen de anderen alvast te spelen het is natuurlijk wel fijn als iedereen zijn best doet om er op tijd te zijn. Zodoende blijft er ook nog wat tijd over om te naborrelen.

 

Spelen op echte beachvolleybalvelden

De wedstrijden worden gespeeld op beachvolleybalvelden in Arnhem, Bennekom, Oosterbeek, Duiven, Nijmegen en Zevenaar. De meeste velden liggen op sportparken. Let op: door het promotie-/degradatiesysteem is vooraf niet bekend op welke locatie welke wedstrijden worden gespeeld. De maandag voor de wedstrijd krijg je van de wedstrijdleiding te horen waar jouw team moet spelen. Zorg dus dat je als team over eigen vervoer beschikt. We denken nog na over een manier om carpoolen te faciliteren.

 

Kosten

Inschrijving kost 40 euro per team. Dat is per persoon minder dan een euro per set, geen geld toch?! Hiervoor krijg je een aantal gezellige avonden en zijn er leuke prijzen te winnen. En niet alleen voor de winnaars van de eindstand....

 

Inschrijven

Meedoen? Schrijf je dan vandaag nog in via de inschrijfpagina, Heb je vragen, kijk of ze op deze site worden beantwoord, of stuur dan een mailtje naar regiobeach@gmail.com. Omdat dit het eerste jaar is, en omdat we eerste ronde zo goed beallen is hebben we besloten de inschrijving geopend te houden om iedereen een kans te geven alsnog mee te doen.

 

 

Social Media #ArnhemBeach